مصرف خرما خاصویی خشک در درمان زخم معده کمک کنده است

میوه های خرما خاصویی خشک (Phoenix dactylifera L. Arecaceae) در بسیاری از نقاط جهان بسیار رایج مصرف می شود و جزء حیاتی رژیم غذایی در اکثر کشورهای عربی است.

این مطالعه اولیه برای اولین بار خواص آنتی اکسیدانی و ضد جهش زایی آن را در شرایط آزمایشگاهی مستند می کند. یک مهار وابسته به دوز از رادیکال های سوپراکسید و هیدروکسیل توسط عصاره آبی میوه خرما وجود داشت.

مقدار عصاره تازه مورد نیاز برای از بین بردن 50 درصد رادیکال های سوپراکسید معادل 0.8 میلی گرم در میلی لیتر از میوه خرما در روش کاهش نوری ریبوفلاوین بود.

عصاره 2.2 میلی گرم در میلی لیتر از میوه خرما برای 50 درصد فعالیت حذف رادیکال هیدروکسیل در روش تجزیه دئوکسی ریبوز مورد نیاز بود. غلظت های 1.5 و 4.0 میلی گرم در میلی لیتر به ترتیب رادیکال های سوپراکسید و هیدروکسیل را کاملاً مهار کرد.

همچنین مشخص شد که عصاره آبی خرما به طور قابل توجهی از پراکسیداسیون لیپیدی و اکسیداسیون پروتئین به صورت وابسته به دوز جلوگیری می کند. در سیستم Fe2+/Ascorbate، عصاره 1.9 میلی گرم در میلی لیتر از میوه خرما برای مهار 50 درصدی پراکسیدهای لیپیدی مورد نیاز بود.

در یک مطالعه بازداری دوره زمانی پراکسید لیپیدی، در غلظت 0/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر عصاره خرما، مهار کامل تشکیل TBARS در مراحل اولیه دوره کمون وجود داشت که در مراحل بعدی انکوباسیون افزایش یافت.

به طور مشابه، در سیستم القای Fe2+/آسکوربات بالا، غلظت 2.3 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر تشکیل کربونیل را که با واکنش DNPH تا 50 درصد اندازه‌گیری شد، مهار کرد. علاوه بر این، غلظت 4.0 میلی گرم در میلی لیتر تشکیل پراکسید لیپیدی و پروتئین کربونیل را کاملاً مهار کرد.

خرما

عصاره میوه خرما همچنین یک مهار وابسته به دوز از جهش زایی ناشی از بنزو (a) پیرن در سویه های آزمایش کننده سالمونلا TA-98 و TA-100 با فعال سازی متابولیک ایجاد کرد. عصاره 3.6 mg/plate و 4.3 mg/plate به ترتیب برای مهار 50 درصدی تشکیل revertant His+ در TA-98 و TA-100 مورد نیاز بود.

این نتایج نشان می دهد که فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد جهش زایی در میوه خرما کاملاً قوی است و وجود ترکیباتی با فعالیت قوی رادیکال های آزاد را نشان می دهد.

در موریتانی، میوه‌های خرما به عنوان یک منبع مهم تغذیه در نظر گرفته می‌شوند، با بیش از 2.6 میلیون درخت خرما که سالانه حدود 58000 تن خرما تولید می‌کنند.

بنابراین، محتوای آنتی اکسیدانی و فعالیت شش رقم نخل خرما  در دو مرحله خوراکی رشد – رسیدن (Blah) و کاملا رسیده مورد بررسی قرار گرفت.

محمد لمین و همکاران (2014).[16] نتایج نشان داد که پلی فنل ها و فلاونوئیدها در مرحله Blah در مقایسه با مرحله تامر کاملا بالغ از همه ارقام بالاتر بود، با میانگین کل فنول در مراحل Blah و Tamr 728.5 و 558.9 میلی گرم معادل اسید گالیک (GAE) / 100 گرم.

ماده خشک به ترتیب و میانگین محتوای فلاونوئید به ترتیب 119.6 و 67.3 میلی گرم معادل کوئرستین در 100 گرم ماده خشک بود. مرحله Blah همچنین دارای بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی کل و به دنبال آن Tijib بود و همبستگی مثبت بالاتری برای فنولیک کل در هر دو مرحله Tamr و Blah و فعالیت های آنتی اکسیدانی در مقایسه با فلاونوئیدها مشاهده شد.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.